به گزارش خبرگزاری ایچنا، امروزه تولیدات انیمیشن یکی از گونههای نمایشی پرمخاطب محسوب میشود که میتواند به راحتی با آثار داستانی رقابت کند اما به دلیل نیاز به امکانات سختافزاری و نرمافزاری حرفهای، انیماتورهای کشور تاکنون نتوانستهاند با تولیدات خارجی رقابت کنند.
چرا که این عرصه برای موفقیت همهجانبه خود نیازمند زیرساختها و دانش فنی بسیاری است که تنها دوربین، صدا و حرکت نمیتواند این پویایی و جان را در وجود آن تزریق کند اما با وجود برخی کمبودها، این حوزه عزم خود را جزم کرده و با تکیه بر تلاشهای خود توانسته تا حدی به سطح بالایی در تولید انیمیشن دست یابد و از آن در راستای تفهیم برخی مسائل زندگی و بایدها و نبایدها به قشر کودک و نوجوان بهره گیرد.
در همین راستا «نقاش کوچولو» مجموعهای است که بابک نظری با همت مرکز پویانمایی صبا آن را برای قشر خردسال تولید کرده و بر اساس موفقیتهای بسیاری که این مجموعه از ابتدای تولید خود توانسته کسب کند هماکنون به سری پنجم رسیده و تلاش دارد در قالب نقاشیهای کودکانه در شکوفا شدن خلاقیتهای خردسالان سهیم باشد.
بابک نظری کارگردان و تهیهکننده برنامه «نقاشکوچولو» گفت: اولین و مهمترین عاملی که سبب شد تا پا در عرصه تولید انیمیشن بگذارم و دستاوردهایی که به زعم شما و یا مخاطبان موفقیتآمیز بوده داشته باشم علاقه وافر به حوزه و دنیای انیمیشن بود بنابراین علاقه، زمینه و پشتوانه حضور و فعالیتم در عرصه انیمیشن از ابتدا تاکنون را رقم زد.
او افزود: طرح و ایده اولیه “نقاش کوچولو” از علاقه بچهها به نقاشی توأم با روایت و تماشای داستانهای مختلف نشأت گرفته از اینرو در این مجموعه سعی شده تا براساس نقاشیهای یک کودک که نسبت به دنیای پیرامونش کشیده و جان بخشیده میشوند، قوه تخیّل، خلاقیت و نوآوری در کودکان بیش از پیش شکل گیرد و شکوفا شود.
نظری اظهار داشت: سری پنجم این مجموعه پویانمایی که در آن یک کودک خردسال با نقاشیکردن جنگلی با حیوانات کوچک و بزرگ و پویا کردنِ آنها توسط قوه تخیل و خلاقیت خود سعی میکند با قصهگویی و گشت و گذار در این جنگل و برقراری ارتباط با حیوانات آن دنیای پرشور و نشاط و رنگارنگی را برای مخاطب کودک و خردسال رقم بزند با تکنیک کات اوت ۳d به تولید رسید.
وی که آثاری چون “قصههای ریرا”، “هالابا ما”، “شکرستان” و “گولوبولا” و … را در کارنامه هنری خود ثبت کرده بیان کرد: با استناد به نظرسنجیهای صورت گرفته درباره این کارتون و همچنین درصد بالای استقبال مخاطب از “نقاش کوچولو “میتوان مدعی شد این پویانمایی تاکنون توانسته محبوبیت بسیاری را کسب کند و در زمره آثار ماندگار برای گروه سنی کودک و خردسال طبقهبندی شود.
کارگردان پویانمایی «نقاش کوچولو» ادامه داد: از آنجا که تولید آثار کودک در عرصههای نمایشی مهجور واقع شده و آنچنان بهایی به این عرصه که میتواند به لحاظ فرهنگی و الگو پذیری کودکان و همچنین بالفعل کردن استعدادها و خلاقیتهای بالقوه در آنها سهیم باشد بر آن شدیم در بستر تولید «نقاش کوچولو» در راستای پرورش ذهنیت پویا، خلاقیت و بالا رفتن قدرت درک، فهم و بیان کودکان و خردسالان گامهای مؤثری برداریم که امیدوارم مؤثر واقع شده باشد.
نظری با بیان اینکه هر قسمت از این پویانمایی داستانی کاملاً مستقل دارد، افزود: انیمیشن «نقاش کوچولو» تمام تلاش خود را به کار بسته تا در ساختار خود ابعاد گستردهای از شاخصهای شخصیتی کودکان و خردسالان را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد و متناسب با ذائقه این قشر به فضاسازی کودکانه در راستای شکوفایی خلاقیت و کشف استعدادهای کودکان بپردازد.
این کارگردان اظهار داشت: معتقدم یکی از موفقیتهای بزرگ مرکز پویانمایی صبا تولید آثار براساس توجه به مخاطب و ذائقه اوست، همچنین تمرکز و ساخت انبوه آثاری که به لحاظ کیفی و کمّی در سطح قابل قبولی قرار دارند و از دید مخاطب ارزشمند شناخته میشود در کنار استقبالی که از سوی مخاطب به جهت محتوا و مضامین آثار تولیدی صورت میگیرد را میتوان از عوامل تأثیرگذاری در موفقیت مرکز پویانمایی صبا محسوب کرد.
نظری در پایان خاطرنشان کرد: از آنجا که وضعیت انیمیشن به ویژه به لحاظ اقتصادی در کشور نابسامان است میطلبد تمهیداتی درباره شرایط فعلی و نامناسب این عرصه از سوی متولیان اتخاذ شود به گونهای، نیاز است بودجههای اختصاص یافته به این حوزه به درستی و عادلانه درنظر گرفته شود.