به گزارش خبرگزاری ایچنا ؛ روز گذشته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نامه رئیس جمهور دولت سیزدهم مبنی بر معرفی مسعود فیاضی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را اعلام وصول کرد. رئیس مجلس با استناد به قانون اعلام کرد که پس از قرائت نامه رئیس جمهور و اعلام وصول آن همراه با مستندات، کمیسیون تخصصی و کمیسیون های مرتبط وارد بررسی مدارک و مستندات می شوند و پس از ارائه گزارش آنها، رسیدگی به صلاحیت وزیر پیشنهادی در نشست علنی انجام خواهد شد.
بر اساس شنیده های خبرنگار ایچنا از مجلس ، فیاضی برای رسیدن به وزارت آموزش و پرورش مسیر سختی را خواهد داشت . آنطورکه شنیده شده بسیاری از نمایندگان مجلس نسبت به سوابق این چهره نقد داشته و معتقد هستند که رئیس جمهور می توانست گزینه های دیگری که دارای سوابق بیشتر و موفق در اموزش و پرورش را دارند به مجلس معرفی کند .حتی گفته می شود امروز در هنگام قرائت نامه رئیس جمهور نمایندگان با صدای بلند و علامت دو دو مخالفت خود را با این وزیر نشان داده اند .
از سوی دیگر نقد هایی هم به برنامه منتشره از سوی مسعود فیاضی وارد می باشد . یکی از بزرگترین مشکلات آموزشی کشور عدم رعایت اصل ۳۰ قانون اساسی و بی عدالتی آموزشی در طول های سال های گذشته بوده است . بیتوجهی به اصل ۳۰ قانون اساسی، افزایش هزینههای تحصیل، رشد مدارس غیرانتفاعی در کنار مشکلات اقتصادی سالهای اخیر بسیاری از دانشآموزان را از تحصیل محروم کرده و متاسفانه مسئولان مربوطه از این موضوع غافل بوده اند .
متاسفانه در برنامه پیشنهادی وزیر پیشنهادی هم خبری از اصل ۳۰ قانون اساسی نیست ، یعنی قرار است این مسیر اشتباه همچنان ادامه پیدا کند !
اما اصل ۳۰ قانون اساسی صراحتا چه وظیفه ای را به دولت محول کرده است ؟
در این اصل صراحتا و بدون هیچ گونه تبصره ای اعلام شده که دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفائی کشور بطور رایگان گسترش دهد. این یعنی دولت به موجب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موظف است تا تحصیل رایگان را برای تمام اقشار جامعه فراهم سازد. اما آیا حقیقت موجود در مدارس ما نیز همین است؟!
به نظر می رسد ، فیاضی باید حتما درباره این موضوع به مجلس توضیح داده و مشخص کند رابطه ی او در صورت حضور در این وزارت خانه با این اصل بسیار مهم چه خواهد بود ؟!
در ادامه به سرفصل های برنامه وزیر پیشنهادی اموزش و پرورش اشاره خواهیم داشت :
الف. مسائل اولویتدار (۸ مورد)
- بازگشایی مدارس و حضوری شدن آموزشها
- کمبود شدید معلم
- پرداخت مطالبات معوق معلمان
- ساماندهی مطالبات استخدامی
- ساماندهی وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان
- استقرار نظام رتبهبندی معلمان
- اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
- ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی
ب. بررسی وضع موجود
- فرصتها (۷ مورد)
- تهدیدها (۱۵ مورد)
- قوتها (۹ مورد)
- ضعفها (۲۵ مورد)
ج. اصول و ارزشهای حاکم (۱۵ مورد)
د. رویکردها (۲۴ مورد)
ﻫ. اهداف (۶ مورد)
و. راهبردها (۱۱ مورد)
ز. برنامهها و اقدامات مرتبط با مسائل اولویتدار (۷ گروه)
ح. برنامهها و اقدامات مرتبط با راهبردها (۱۱ گروه).
مشروح برنامه مسعود فیاضی دومین گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش از اینجا قابل دریافت است.
به گزارش خبرگزاری ایچنا بنابر اعلام عضو هیئت رئیسه مجلس جلسه رای اعتماد به مسعود فیاضی در جلسه علنی روز سه شنبه برگزار خواهد شد .
وی افزود: طبق آییننامه داخلی مجلس کمیسیونهای مجلس به ویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات به عنوان کمیسیون تخصصی یک هفته فرصت دارند تا سوابق و کارنامه کاری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را بررسی و گزارش خود را اعلام کنند لذا جلسه رأی اعتماد سهشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد حضور یابد.