به گزارش خبرگزاری ایچنا؛صبح امروز ساختمان دبستان دخترانه غیردولتی فرشتگان شهرستان علیآبادکتول بر اثر گودبرداری غیراصولی و غیرمجاز در مجاورت این مدرسه دچار ریزش و تخریب شد که در پی آن غریب به ۱۵ دانش آموز و کادر آموزشی مدرسه دچار مصدومیت شده که با تلاش هلال احمر از زیر آوار رهاسازی و توسط آمبولانسهای هلال احمر و اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان دقایقی پیش در گفتوگویی در گرگان در خصوص وضعیت مصدومان اظهار کرد: تعدادی از دانش آموزان مرخص شده و باقی دانش آموزان و کادر آموزشی مدرسه به گفته مسوولان بیمارستان، تا پایان امشب مرخص خواهند شد.
احسان گوهریراد تصریح کرد: این مدرسه ۲۴ سال قدمت ساخت داشته و در فروردین ماه امسال مجوزهای استحکام بنا را از ادارهکل نوسازی مدارس و شرکت ذیصلاح اخذ کرده بوده است.
*متاسفانه گودبرداری که در مجاورت ساختمان انجام شده فاقد هرگونه مجوز لازم از شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان بود
دادستان عمومی و انقلاب علیآبادکتول در گفتوگویی در خصوص تعیین مقصر و جزئیات قانونی این حادثه گفت: متاسفانه گودبرداری که در مجاورت ساختمان انجام شده فاقد هرگونه مجوز لازم از شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان بوده و این گودبرداری غیرمجاز بوده است.
حسینعلی ایزد بیان کرد: برای این گودبرداری غیرقانونی چندین مرحله تذکر و اخطار صادر شده بوده که کافی نبوده و انتظار میرفت شهرداری برای این عمل غیرقانونی که نظارت ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرها بر عهده شهرداریها است، با اخذ دستور قضایی مانع ادامه عملیات ساختمانی میشد.
وی اضافه کرد: این حادثه خوشبختانه فوتی نداشت اما به هیچ عنوان قابل چشمپوشی نیست و با پیگیریها و بررسیهای انجام شده تعدادی از مقصران حادثه بازداشت شده تا روند تحقیقات تکمیل شود.
به گزارش ایچنا ، همچنین یاسر لیوانی عصر شنبه در خصوص بروز حادثه ریزش دیوار مدرسه غیردولتی فرشتگان واقع در علیآباد کتول استان گلستان، اظهارکرد: صبح امروز (شنبه) بر اثر گودبرداری غیراصولی یک واحد ساختمانی در مجاورت مدرسه غیردولتی، دیوار این واحد آموزشی ریزش کرد و متأسفانه تعدادی از دانشآموزان و معلمان دچار حادثه شدند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان افزود: رعایت اصول ایمنی و فنی در گودبرداری ساختمانها در ابتدا به عهده مجری ساختمان در حال احداث، شهرداری و سپس ناظران نظام مهندسی است که باید مراقبتهای لازم برای سازه نگهبان و پیش بینی نکات ایمنی را در عملیات گودبرداری داشته باشد.
لیوانی با اشاره به دلایل این حادثه خاطرنشان کرد: براساس بازدیدهای میدانی که از این محل انجام شد، مشخص شد که مجری ساختمان در حال احداث (پیمانکار)، فاقد مجوز گودبرداری بوده و ضمن عدم توجه به ایجاد سازه نگهبان، گودبرداری را تا زیر دیوار مدرسه انجام داده و این حادثه رخ داده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان ادامه داد: شهرداری به عنوان متولی ساخت و ساز شهری باید نظارت دقیقتر و بیشتری در این گونه موارد که ساختمانسازی در مجاورت واحدهای آموزشی انجام میشود، اعمال تا از بروز چنین حوادث ناگواری پیشگیری شود.
وی با بیان اینکه هرگونه ساخت و ساز در مدارس و یا در مجاورت مدارس باید به اطلاع نوسازی مدارس رسانده شود، تصریح کرد: مدیران مدارس باید هرگونه عملیات عمرانی درون مدرسه و یا در مجاورت آن را به اداره آموزش و پرورش و یا شهرداری منطقه اطلاع دهند و تا اعلام نظر کارشناسان نوسازی مدارس از هرگونه ورود دانشآموز به مدرسه و یا در نزدیکی مکانهایی که امکان بروز حادثه دارد، جلوگیری به عمل آید.
لیوانی گفت: نظارت به ساخت و سازهای شهری به عهده شهرداریها و نظام مهندسی است که باید دقت نظر حساستری نسبت به نزدیکی و مجاورت با فضاهای آموزشی داشته باشند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان در خصوص صدور مجوز فعالیت این مدرسه غیردولتی که دچار حادثه شده است، گفت: روند صدور مجوز فعالیت مدارس غیردولتی نیازمند طی چند مرحله و اخذ تاییدیههای لازم است که در خصوص ساختمان این مدرسه، مطابق ماده ۳ دستورالعمل اجرایی و آیین نامه استقرار مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، تاییدیه جوانب ایمنی، فنی و استحکام بنا، توسط شرکتهای مهندسین مشاور که دارای گواهی صلاحیت از سازمان برنامه و بودجه هستند صادر شده و از این نظر مشکلی نداشته است.