به گزارش خبرگزاری ایچنا؛ زهرا ولى پور، مشاورخانواده، اظهار کرد: افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای روانی است. افسردگی متعلق به قشر خاصی نیست اما دانش آموزان نسبت به این اختلال، آسیب پذیرترند.
ولى پور با اشاره به کاهش توانایى دانش آموز در صورت افسرده شدن گفت: افت تحصیلى و نبود تمایل به مدرسه رفتن از جمله ویژگى هاى بارز کودک یا نوجوان افسرده است.
این مشاورخانواده بیان کرد: اگر دانش آموز با وجود فراهم شدن این محیط ، بازهم در همان حالت باقی ماند، بهتر از مشاوره هایش از سطح مشاوران مدرسه بالا تر رود و به روانشناسان و حتی روانپزشکان ارجاع داده شوند.
او ادامه داد: از جمله راههای درمان افسردگی محیطی که بیشترین نوع افسردگی کودکان از این نوع است، ساختن فضای گرم و دوستانه است تا کودک احساس امنیت کند و بتواند راحت، احساساتش را بیان کند.
او با اشاره به اینکه اگر تعارضی بین والدین باشد باید سریعا اصلاح شود، افزود: پدر و مادر باید شخصیت به هنجار داشته باشند؛ بعد به درمان افسردگی فرزندشان اقدام کنند.
ولی پور گفت: یکی از راههای پیشگیری از افسردگی دانش آموزان ، آموزش والدین برای همراهی کردن دانش آموزان در تمام فعالیت ها مانند تکالیف مدرسه ، بازی و تفریح است.
او افزود: خانواده ها موظفند از کودکان درمورد احساساتشان پرسش کنند تا هوش هیجانی آنها منجر به سکوت و افسردگی فرزندشان نشود. البته آموزش مهارت اجتماعی شدن مانند دوست یابی نیز بسیار کمک کننده خواهد بود./