به گزارش خبرگزاری ایچنا ، سالهاست که لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی می باشد ، با توجه به اظهارات نمایندگان نگرانی مجلس از اجرای این طرح به جهت بار مالی بسیار سنگین و تورم زای آن می باشد . هر روز در گوشه از کشور معلمان تجمعات اعتراضی برگزار می کنند و پیگیر احقاق حقوق خود هستند ، اما وزارت اموزش و پرورشی که باید در کنار مجلس به این وضع آنها رسیدگی نماید ، هنوز حتی یک وزیر در راس خود ندارد !
بر اساس این گزارش در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تقاضای بررسی اولویتدار لایحه رتبهبندی معلمان در دستور کار قرار گرفت. در نهایت نمایندگان با ۱۶۸ رأی موافق، ۶۴ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه علنی، با بررسی اولویتدار لایحه رتبهبندی معلمان موافقت کردند. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه رتبهبندی معلمان این هفته در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.
امیرآبادی فراهانی: لایحه رتبه بندی معلمان باید در نیمه دوم امسال اجرا شود
احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان نماینده متقاضیان بررسی اولویت دار لایحه رتبه بندی معلمان، گفت: همه ما مدیون معلمان هستیم و جا دارد از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر کنم که به خوبی این لایحه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
وی یادآور شد: در قانون بودجه ۱۴۰۰ پیش بینیهای لازم برای اجرای لایحه رتبه بندی معلمان انجام شده است و یکی از کارهای خوب مجلس یازدهم اختصاص بودجه برای اجرای رتبه بندی معلمان بود
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رتبه بندی معلمان باید از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی میشد اما از آنجایی که دولت لایحه آن را دیر به مجلس فرستاد و قانون لازم را در این باره نداشتیم، اجرایی نشد و حتماً باید به سرعت این قانون را تصویب کنیم تا در شش ماه دوم امسال اجرایی شود.
امیرآبادی فراهانی بیان کرد: از سوی دیگر باید به زودی بودجه ۱۴۰۱ را بررسی کنیم و باید ردیف مشخصی برای رتبه بندی معلمان در نظر گرفته شود و لذا ضرورت دارد لایحه رتبه بندی معلمان تصویب شود.
وی اظهار داشت: نگاه مجلس شورای اسلامی و دولت به آموزش و پرورش در حال تغییر است و تاکید ما بر این است که حفظ شان و منزلت فرهنگیان باید مورد توجه اساسی قرار گیرد.
بار مالی اجرای رتبه بندی معلمان تورم زاست
الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه ۲۵ مهر) در جلسه علنی مجلس و در مخالفت با تقاضای بررسی اولویت دار لایحه رتبه بندی معلمان اظهار داشت: آنچه که امروز به عنوان موضوع خارج از دستور تحت عنوان فوریت مطرح شده است و مجموعه ای از اقدامات برای آن باید انجام گیرد، موضوعی است که بار مالی ناشی از آن هم باید پیش بینی شده باشد. زمان بررسی لایحه ۱۴۰۰ دوستان گفتند که تکلیف رتبه بندی روشن است و مبلغی را پیشنهاد دادند و آن مبلغ در بند «و» قرار گرفت و قرار شد معادل آن برنامه داشته باشند.
وی افزود: امروز صحبت از بار مالی ده ها برابر آن چیزی است که در بند «و» پیش بینی شده است، اگر تکلیف را روشن نکنیم و بار مالی ناشی از آن را مشخص نکنیم و محدوده اختیارات مشخص نباشد نتیجه وعده داده شده همانند سرانجام وضعیت اعضای هیات علمی دانشگاه ها خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در ارتباط با هیات علمی دانشگاه ها گفتند برآورد این است که با ۳ هزار میلیارد تومان مشکل حل خواهد شد اما پس از آن اعلام کردند که کسری این حوزه ۱۰ هزار میلیارد تومان است بنابراین خواهش می کنم امروز که دولت و مجلس همراه هستند برآوردها را برای رتبه بندی معلمان یکسان کنید و ضمن تفاهم و مشخص شدن محدوده تصمیم گیری به موضوع بپردازیم.
نادران گفت: این پوست خربزه ای است که دولت قبل زیر پای نظام گذاشته است و ما باید تصمیم جامع بگیریم و ابعاد اجتماعی، مالی و آثار تورمی آن را در نظر بگیریم بنابراین دولت لایحه خود را پس گیرد و نسبت به همه آنچه که بار مالی دارد و ضرورت کشور هم است و محدوده آن باید روشن شود، مشترکا تصمیم بگیریم. این عجله باعث تصمیم گیری غیرعملیاتی می شود، همچنین موجب ایجاد مطالبه ای خواهد شد و چندین میلیون نفر از عزیزان و خانواده های فرهنگیان را در مقابل نظام قرار می دهیم و با یک تصمیم موجب خواهیم شد که نظام اقتصادی کشور آسیب ببیند.
وی افزود: دولت باید لایحه را پس بگیرد و دولت و مجلس مشترکا تصمیم واحد در کلیات و جزئیات بگیرند. عجله کردن ها و کاری که دولت قبل با عجله انجام داد بدون روشن بودن مبانی قانونی نباید دنبال شود چرا که این اقدام موجب می شود پس از این انواع طرح و لوایح با بار مالی در مجلس مطرح شود.
نادران اظهار کرد: نتیجه چنین اقداماتی اقتصاد را دچار سراشیبی و سقوط خواهد کرد و جلوی این دومینو را نمی توان گرفت. مجلس باید کاری انجام دهد که همه مسئولیت بپذیرند، محدوده منابع مالی و اختیارات مشخص شود. در غیر این صورت کاری انجام می گیرد که آثار تورمی در پی دارد و منافع آن به فرهنگیان نخواهد رسید.
رسیدگی اولویتدار به لایحه رتبه بندی معلمان در جلسه علنی بعدی
علیرضا منادی سفیدان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تصویب اولویت لایحه رتبه بندی معلمان در نشست امروز (یکشنبه ۲۵ مهر) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: خدا را شاکریم که با حمایت ریاست و نمایندگان مجلس امروز بررسی اولویت دار لایحه رتبه بندی معلمان به تصویب رسید و اولین دستور کار جلسه علنی مجلس رسیدگی به گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در خصوص لایحه رتبه بندی معلمان خواهد بود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف نهایی ارتقای کیفی آموزش در کشور است، ادامه داد: در صورت تصویب نهایی گزارش کمیسیون آموزش در صحن علنی مجلس، معلمان ۸۰ درصد همتراز خود در وزارت علوم حقوق دریافت میکنند و این رتبهبندیها بر اساس شایستگی معلمان خواهد بود.
وی یادآور شد: بر اساس این لایحه هر فردی که پست معلمی در کشور دارد، رتبه بندی میشود به طوریکه معلمان در ۵ رتبه با نام و عنوان «معلم» به دلیل شأن بالای کلمه معلم، این رتبه بندی انجام خواهد شد و معلمان در ۵ گروه با نامهای «معلم پایه، معلم ارشد، معلم خبره، معلم سرآمد و استاد معلم» رتبه بندی میشوند.
منادی سفیدان اضافه کرد: به ازای ارتقا رتبه به ترتیب ۲۵، ۲۰، ۱۵، ۱۰درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوق العادههای مستمر معلمان افزوده شود. یعنی اگر معلمی از رتبه معلم پایه به معلم ارشد برسد ۲۵ درصد و اگر از معلم ارشد به معلم خبره برسد ۲۰ درصد افزایش حقوق شامل او خواهد شد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یازدهم درباره نگرانی برخی مخالفان لایحه رتبه بندی معلمان مبنی بر بار مالی ناشی از اجرای این لایحه اظهار کرد: بار مالی گزارشی که کمیسیون به صحن ارائه کرده، حداکثر حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است و ارقام عنوان شده از جانب مخالفان تکذیب میشود. در واقع بار مالی ناشی از اجرای گزارشی که کمیسیون به صحن ارائه میکند، کمتر از آن چیزی است که در لایحه اولیه دولت آمده بود.
برخی از نمایندگان با مشکلات معلمان و فرهنگیان آشنا نیستند
رحمت الله نوروزی نماینده علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه ۲۵ مهر) در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی تقاضای اولویت رتبه بندی معلمان اظهار داشت: امروز نگاه فرهنگیان به نمایندگان مجلس است؛ نمایندگان مجلسی که مخالف رتبه بندی معلمان هستند، نمایندگان تهران بوده و آنها ارتباطی با معلمان ندارند.
وی افزود: کل بودجه آموزش و پرورش طبق نظر آقای حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس صد هزار میلیارد تومان است، این در حالی است که معلمان، مدیرکل، مسئول و مرجع تقلید تربیت میکنند.
نماینده علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ۹۶ درصد مجلس یازدهم به کلیات رتبه بندی معلمان رأی دادهاند و نمایندگان تهران مخالف آن هستند.
وی اضافه کرد: ۱۰ سال است که مجلس به دنبال رتبه بندی معلمان است و برخی از نمایندگان تهران با مشکلات معلمان آشنا نیست.
نوروزی در پایان خاطرنشان کرد: توجه به معلمان در بسیاری از کشورهای دنیا به گونهای است که توجه به آنها در اولویت بیشتری نسبت به توجه به اساتید دانشگاه است.