مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان گفت: «صبر در برابر چالشهای اجتماعی» مهارتی است که باید از سنین کودکی آموزش داده شود.
به گزارش خبرگزاری ایچنا1؛ مسیحالله سلطانی، منطقه زنجان، با تاکید بر اینکه مقوله «آموزش مهارتهای زندگی به کودکان» اهمیت بسیار زیادی دارد، اظهار کرد: اگر در جامعه امروز میبینیم که نوجوانان و جوانان دچار آسیبهای اجتماعی میشوند و مشکلات مختلفی را در حوزههای اجتماعی تجربه میکنند، به این خاطر است که در دوران کودکی مهارتهای زندگی اجتماعی را نیاموختهاند و پژوهشها نشان میدهد که طی سالهای آموزشپذیری کودکان، کمتر به این موضوع پرداخته شده است.
این مسئول ادامه داد: معمولا نگاه خانوادهها و مراکز علمی و آموزشی، فقط ارتقای رتبه علمی و مهارتهای علمی دانشآموزان است و در آموزش و ارتقای سطح «مهارتهای اجتماعی» حساسیت کمتری به خرج داده میشود. از همینرو، مربیان مهدکودک، معلمان و افرادی که با کودکان در سنین پایین سر و کار دارند باید عنایت ویژهای به این موضوع داشته باشند.
وی افزود: سنین کودکی، سنین طلایی برای آموزشپذیری است و آموزش مهارتهای اجتماعی باید در دستور کار قرار گیرد. آموزشها نیز باید در راستای نهادینهسازی حقوق اجتماعی خود و دیگران و نحوه مقابله با مشکلات و چالشهای اجتماعی آسیبزا باشد.
سلطانی تصریح کرد: کودکان باید بیاموزند که در مقابل مشکلات صبور باشند و در برابر مطالباتشان، انتظار کشیدن را بلد باشند. چنین مسایلی باید به جد مورد توجه کودکان و خانوادهها باشد تا طی سالهای آتی و بزرگسالی، مشکلات شخصیتی و متعاقب آن اجتماعی ایجاد نکند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با بیان اینکه 65 درصد از اعتبارات تخصیص یافته به حوزه آسیبهای اجتماعی در «آموزش» صرف میشود، خاطرنشان کرد: اعتبارات استانی کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی نسبت به سال 94 در حدود 61 درصد رشد دارد و از 149 میلیون تومان به یک میلیارد و 400 میلیون تومان رسیده است. همچنین اعتبار حوزه مشارکتهای اجتماعی نیز نسبت به سال پایه 51 درصد رشده کرده و از 107 میلیون تومان به 400 میلیون تومان رسیده است./
منبع:ایسنا