خبرگزاری ایچنا ؛ یکی از بزرگترین مشکلات آموزشی کشور که در واقع اصلی ترین چالش وزارت آموزش و پرورش هم بوده ، کمبود معلم می باشد . وزارت آموزش و پرورش بیش از ۲۰۰ هزار معلم در سراسر کشور کمبود دارد . این درحالی است که هر روز گروه هایی همچون کارنامه سبز ها که معتقدند با توجه به تحصیلات و نمره قبولی در آزمون کتبی، میتوانند جذب آموزش و پرورش شوند در گوشه و کنار تجمع برگزار می کنند .
اخیرا رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش درباره اقدام آموزش و پرورش برای حل مشکل دارندگان «کارنامه سبز» گفت: متاسفانه امکان اقدام قانونی برای این افراد وجود ندارد و اگر این افراد بخواهند وارد آموزش و پرورش شوند، حتما باید در آزمون شرکت کند.
وی افزوده است : اما برای اینکه مشکلشان حل شود از سازمان اداری استخدامی کشور خواهش کردهایم، سقف سنی پذیرش افراد واجد شرایط برای آزمون سال ۱۴۰۰ را یک سال افزایش دهد تا آنها که محدودیت سقف سنی دارند بتوانند در آزمون ثبت نام و شرکت کنند.
رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امیدواریم سازمان اداری استخدامی این پیشنهاد را بپذیرند، تاکید کرد: اگر این افراد بخواهند وارد آموزش و پرورش شوند، حتما باید در آزمون شرکت کند.
سلیمانزاده درباره زمان برگزاری آزمون استخدامی سال جاری هم گفته است : قرار بود آزمون در خرداد و تیر برگزار شود که به علت جابهجایی دولت عقب افتاده و به زودی در اولین فرصت اعلام عمومی میشود »
در این میان سرپرست اموزش و پرورش در میانه این همه مشکل ، با کشتی گیران برتر مسابقات جهانی جلسه برگزار می کند و دستور استخدام آنها را در اموزش و پرورش می دهد ! کاظمی در این دیدار با اشاره به قهرمانی کشتیگیران در مسابقات جهانی گفته است : آموزش و پرورش از نظر نیروی متخصص نیاز به این قهرمانان دارد.
یکی از انتقاداتی که این روزها به شخص جناب سرپرست وارد بوده عدم توانایی مدیریت بازگشایی مدارس می باشد . به شکلی که هر روز با یک اظهار نظر ذهن معلمان ، دانش آموزان و خانواده ها را بر هم ریخته اند و معلوم نیست دقیقا برنامه بازگشایی به چه شکل و با چه روالی پیش خواهد رفت .
از سوی دیگر این انتقاد هم به دولت و شخص رئیس جمهور وارد است که با گذشت نزدیک به ۳ ماه از دولت ، اما هنوز خبری از معرفی وزیر برای این وزارت خانه حیاتی نشده است .
ماهها است که معاونان این وزارتخانه نیازی به پاسخ گویی به رسانهها برای انبوه مشکلات مردم نمیبینند. از پاسخ به مطالبات معیشتی فرهنگیان تا افت تحصیلی دانش آموزان در این روزهای کرونایی و چگونگی برنامهریزی برای جبران آن، از چرایی عدم نظارتها بر آموزشهای مجازی تا عملکرد دقیق در حوزه آسیبهای دانش آموزی در این یک و سال و نیم تحصیلی؛ از سوالهایی درباره عدالت آموزشی تا مشکلات آزمونهای ورودی مدارس سمپاد و المپیادها؛ از مشکلات در توزیع کتابهای درسی در سال تحصیلی جدید تا عملکرد نا مشخص پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش که باید در این مدت دهها خروجی فقط از آسیبهای آموزش مجازی و تأثیر کرونا بر سیستم آموزشی ارائه میکرد و نتایجش را مشاهده میکردیم؛ از سکوت خبری درباره اجرای انواع طرحهای معاونت ابتدایی تا بحثهای نظارتی بر پروتکلهای بهداشتی و سرانه بهداشتی مدارس برای روزهایی که آموزش حضوری میشود؛ از عدم تأثیرگذاری فعالیتهای پرورشی در مدت کرونا تا بحثهای هدایت تحصیلی که هر سال بدتر از سال گذشته اجرا میشود و در نهایت سکوت کاملاً معنی دار در اجرای سند تحول بنیادین که با وجود بسته بودن مدارس دیگر ظاهراً رمقی برای پیگیریاش هم نمانده است.
اینها تنها نمونههایی از مسائلی است که گریبان آموزش و پرورش را گرفته است و تقریباً ماهها است معاونان این وزارتخانه برای پاسخگویی در دسترس نیستند! همین مساله نشان میدهد که گویی بی ثباتی وزارتخانه باعث شده است آنهایی که در مسئولیت هستند واهمهای از عدم پاسخگویی نداشته باشند و در این میان سردرگمی اصلی برای والدین و دانش آموزانی است که بیم آن میرود با ادامه این روند رخوت، مدرسه را مکانی بی اثر در نظر بگیرند که آسیبهای چنین اتفاقی غیرقابل شمارش است!
به نظر میرسد اگر همین فردا هم گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شود و رأی اعتماد از مجلس بگیرد باز هم دو ماهی زمان ببرد تا تحول در این وزارتخانه کلید بخورد و عملاً نیمی از سال تحصیلی از دست خواهد رفت؛ برای همین فردا، بهتر از پس فردا برای معرفی گزینه پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش است!